Asiantuntija artikkelit

Telineturvallisuuskortti™ = lainsäädäntöä, teoriaa, käytännön harjoittelua, näyttöjä 👉 todellista osaamista

4-tasoinen Telinetyöturvallisuuden koulutusohjelma on kehitetty varmentamaan työmaallasi telinetöiden parissa työskentelevien työntekijöiden todellinen osaaminen

Suomesta puuttuu telinealalla työskentelevien akkreditointi (=riippumaton, kolmannen osapuolen suorittama pätevyyden toteaminen), minkä takia esimerkiksi uudet telineasentajat eivät valitettavasti useinkaan saa riittävää perehdytystä ammattiinsa. Kuitenkin samaan aikaan kaikki alalle tulevat uudet telineasentajat pitäisi perehdyttää, VNa 205/2009 57 §:n mukaisesti.

Patera on kehittänyt uuden, 4-tasoisen telinetyöturvallisuuden koulutusohjelman, mikä mahdollistaa jatkossa laadukkaan, 205/2009 vaatimuksen täyttävän ja tärkeänä – käytännön harjoittelupainotteisen – koulutuksen näyttökokeineen sekä telinealalle tuleville että siellä jo työskenteleville asentajille kuin myös telinetarkastajille.

Koulutuksen käyneen ja näytöt läpäisseen työntekijän pätevyyden voimassaolon tarkistaminen kentällä käy kätevästi NFC-sirullisen sertifikaattikortin avulla.

Tutustu tarkemmin uuteen, Pateran kehittämään 4-tasoiseen telinetyöturvallisuuden koulutusohjelmaan ja Telineturvallisuuskorttiin™ ja sen eri koulutustasoihin täältä.