Asiantuntija artikkelit

👷‍♂️ TURVALLISEMPIA TELINEITÄ 🔨 OSA #2

TELINEEN ASENTAMINEN SÄILIÖN TAI MUUN KAAREVAN RAKENTEEN YMPÄRILLE

Säiliön tai muun kaarevan rakenteen ympärille telinettä asennettaessa käytetään yleensä lankkua tai vaneria kulmalohkon tekoon/täyttämiseen. Asennustapa on huomattavasti enemmän aikaa vievää verrattuna siihen, että käytetään oikeita, valmistajilta löytyviä asennusosia, jotka on suunniteltu kulmalohkon rakentamiseen, nopeammin ja turvallisemmin.

⚠️ Puutavaran leikkely, asentaminen ja lukitseminen verrattuna tehdasosiin lisää asennusaikaa kulmaa kohden useita minuutteja.

⚠️ Kompastumisenvaara ja palokuorman lisääntyminen heikentävät työturvallisuutta. Vaneria (tai vastaavaa) käytettäessä on myös muistettava, että työtason korvaavan materiaalin tulee kestää telineelle telinekortissa osoitettu kuormankesto neliölle.

⚠️ Jalkalistojen asentaminen on ongelma. Jalkalistat ”vuotavat” ollessaan asennetut kulmalohkon päästä lankkujen päälle. Lisäksi lankuttamalla jää tasoihin helposti koloja, mikä mahdollistaa tavaroiden putoamisen.

💡 Katso videolta, kuinka helposti kulmalohko saadaan asennettua nopeammin ja turvallisemmin.

Turvallistetaan telineet; oikeat osat oikeaan paikkaan, käytetään ensisijaisesti valmistajan osia. Vasta kun niitä ei voida asentaa, käytetään vaihtoehtoista asennustapaa.